دوچرخه ثابت یکی از دستگاه های پرطرفدار هوازی است که این روزها در خانه به راحتی قابل استفاده هستند و هم در باشگاه ها اشخاص زیادی طرفدار آن می باشند، اما باز هم با رواج این دستگاه ورزشی افرادی هستند که نحوه کار با دوچرخه ثابت را نمی دانند و همین امر باعث می شود تا آسیب ببینند و باعث دلزدگی آنها بشود.در این مقاله سعی داریم شیوه های صحیح استفاده از دوچرخه ثابت و روش های غلطی که بهتر است انجام نشود را توضیح بدهیم تا با اطلاع از آنها بتوانید تمرینات ورزشی صحیحی را برای سلامتی و رسیدن به تناسب اندام انجام بدهید.
با دوچرخه ثابت چگونه ورزش کنید
برای استفاده از دوچرخه ثابت 3 حالت بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد که در ادامه مقاله آنها به شما معرفی می کنیم.
حالت اول
در این حالت باید دست هایتان را جایی قرار دهید که ترمز دوچرخه های معمولی قرار می گیرند و به آرامی روی زین بنشینید و پاها را به شکل طبیعی بر روی پدال ها بگذارید؛ به یاد داشته باشید که کمر باید صاف بوده و گردن و شانه ها نباید درگیر باشند؛ هر چقدر بالاتنه در زمان رکاب زدن ثابت تر باشد به نفع شما خواهد بود.
حالت دوم
باید شکل قرارگیری بر روی دوچرخه ثابت مثل حالت اول باشد، فقط این بار از روی زین بلند شوید. البته به یاد داشته باشید که خیلی از صندلی فاصله نگیرید، همین که مقداری از زین فاصله بگیرید کافی است. برای رکاب زدن عضلات مرکزی و باسن خود را نیز درگیر کنید و زمانی که رکاب می زنید باید حس کنید که باسنتان به زین نزدیک می شود؛ مانند تصویری که مشاهده می کنید.
حالت سوم
برای انجام دادن حالت سوم استفاده از دوچرخه ثابت دست هایتان را بالاتر از گذشته بگیرید و در حالی که کمرتان صاف بوده و عضلات مرکزی بدن و باسن درگیر هستند، دستها را خم کنید تا بدن تا حدودی خم بشود. باسن در هنگام انجام این حالت باید کمی از زین فاصله داشته باشید و در زمان رکاب زدن باید عضلات همسترینگ و عضلات چهار سر ران درگیر باشند؛ به یاد داشته باشید در هنگام این تمرین نباید احساس فشار در ناحیه پایین کمر، گردن یا شانه ها داشته باشید.
در ادامه مقاله قصد داریم اشتباهات رایج در دوچرخه سواری را به شما یاد آوری کنیم تا با در نظر گرفتن آنها هر زمان احساس کردید حالت انجام دادن تمرینات اشتباه است آنها را اصلاح کنید.البته به یاد داشته باشید زمانی که شدت تمرینات را بالا می برید، احتمال بروز خطا در انجام دادن فعالیت زیاد می شود؛ پس سعی کنید شدت تمرینات را در سطحی نگه دارید که بتوانید آن را کنترل کنید و فرم بدن به هم نریزد.
وضعیت اشتباه اول
زمانی که آرنج های ورزشکار رو به خارج است؛ کمر در این حالت صاف نیست و کاربر بر روی دوچرخه به گونه ای قرار می گیرد که انگار نمی تواند دستگاه را از خود جدا کند.
اشتباه دوم
بعضی از افراد از زین بلند می شوند و باسن خود را نیز بالا می آورند و این کار باعث خم شدن کمر شده و بر ستون فقرات فشار وارد می کند؛ این یکی از بزرگترین دلایلی است که افراد در زمان استفاده از دوچرخه ثابت احساس کمر درد دارند.اگر می خواهید در زمان استفاده از دوچرخه ثابت از روی زین بلند شوید، باسنتان را نیز بالا بیاورید تا کمر خم نشود و فاصله مناسبی با دستگاه داشته باشید.
اشتباه سوم
زمان هایی که علاقمند هستید سریع تر رکاب بزنید تا تمرین زودتر تمام بشود و به اهداف خود برسید، به عواقب ناخوشایند این کار نیز توجه داشته باشید. این نحوه رکاب زدن نه تنها نمی تواند به شما کمکی کند؛ بلکه به زانوها و ستون فقرات نیز آسیب وارد می کند. در زمان پدال زدن نباید زانوها از پدال ها جلوتر باشند.
اشتباه چهارم
اگر در وضعیتی که در تصویر می بینید زیاد قرار می گیرید، پس باید منتظر کمردرد باشید. در زمان رکاب زدن نباید نوک انگشت پاها رو به پایین باشد و می بایست تا آنجا که می توانید حالت طبیعی پا را حفظ کنید. برای صحیح نشستن سرتان را بالا ببرید و گردن و کمر را در یک خط صاف قرار بدهید و رکاب را کامل بچرخانید.
اشتباه پنجم
اگر دوست دارید بدن در حالت مسابقه ای قرار بگیرد و همان تکان ها را تجربه کنید، بیش از اندازه به بدن فشار وارد نکنید؛ بهتر است با دوچرخه ثابت این کار را انجام ندهید، زیرا اگر بیش از اندازه بدن و مخصوصا بالاتنه را تکان بدهید، ممکن است آسیب های جدی به کمر وارد بشود. پس بهتر است حرکات اضافی را در زمان انجام تمرینات با دوچرخه ثابت به حداقل برسانید.
اشتباه ششم
ورزشکاران گمان می کنند در زمان خستگی لم دادن و خم کردن بدن می تواند به آنها کمک کند تا احساس بهتری داشته باشند؛ اما این کار به کل بدن آسیب می رساند و تمام بدن را تحت فشار قرار می دهد.
تعداد بازدید : 322